Kullanmakta olduğunuz telefonda hafıza dolu uyarısı ile karşılaştığınız zaman izlemeniz gereken bazı adamlar bulunur. Bu adımları doğru bir şekilde sağladığınız takdirde de akıllı telefonunuzda hafıza dolu uyarısını artık almazsınız. Bu uyarıyı almak istemeyen kişilerin telefonunu iyi tanıyor olması ve atılacak adımlara uyması gerekir.

Akıllı Telefonun Hafızası Dolduğunda Ne Yapmalı?

Akıllı Telefonun Hafızası Dolduğunda Ne Yapmalı?

Akıllı telefonun hafızası dolduğunda kişilerin telefonunda yer kaplayan içerik ve uygulamaların tespitini yapması gerekir. Kişiler, cihazda yer kaplayan bu şeylere karşı nasıl bir tedbir alması gerektiğini bulmalıdır. Eğer gerekli değil ise silmelidir. Akıllı telefonun hafızası dolduğunda izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

Telefon tamir işlemleri, fiyatlar ve garanti süreci hakkında bilgi almak için;

WhatsApp Destek Hattı

  • Sorunun kaynağının tespitinin yapılması gerekir.
  • Depolamayı dolduran uygulama ve içerikleri tespit ederek temizlemek gerekir.

Note 5 hafıza dolu sorunu yaşayan kullanıcılar, memory stick’i telefonlarına takarak bazı uygulamaları taşıyabilir ve bu sayede cihazında yer açabilir. Ardından da hafıza dolu uyarsını artık almazlar.

Samsung hafıza dolu hatası alan kullanıcılar, indirecekleri uygulama ya da içerikleri tamamen dahili hafızaya kaydedip sadece resim, müzik, video vb. dosyaları hafıza kartına kaydederek bu sorunu çözebilir. Ayrıca bu yöntem ile cihaz hafızasının kullanımı da çok daha verimli bir hale gelir.

iPhone 7 hafıza dolu sorunu alan; hatta iPhone 7 ve üstü modeli kullanıp da hafıza dolu sorunu alan herkes, cihazda bulunan ve kullanılmayan ya da gereksiz yer kaplayan uygulama ve dosyaları silebilir. Bu sayede hafıza dolu sorununu artık almazlar.

Fotoğraf ve Video

Cihazda en çok yer kaplayan içeriklerden iki tanesi fotoğraf ve videodur. Çünkü 1 dakika civarında çekilen HD bir video, yaklaşık olarak 80 MB yer kaplar. Ön kamera ile çekilen fotoğrafların kalitesi, arka kameraya göre daha az olduğu için kaplayacağı alan da daha azdır. Yine arka kamera ile çekilen düzgün bir fotoğraf da 4 MB yer kaplar. Bu da düzenli olarak fotoğraf ve video çeken bir kişinin, 8 ya da 16 GB depolama kapasiteli bir cihazın hafızasını 1 ay içerisinde tüketebileceği manasına gelir. Bu yüzden çekilen fotoğraf ve videolar başka bir yere taşınmalı ya da harici depolama alanına taşınmalıdır.

Uygulamalar

Sıklıkla kullanılmayan veya çok yer kaplayan uygulamalar kaldırılabilir.

E-postalar

Mail kutusunda bulunan gelen veya giden tüm e-postlalar da cihazda yer kaplar. Bu yüzden gereksiz olanlarının silinmesi gerekir.

Müzik

4 dakikalık bir müzik, ortalama olarak 5 MB yer kaplar. Cihazınızda bulundurduğunuz müzikler de oldukça yer kaplar. Bu yüzden dinlenmeyen müziklerin silinmesi gerekir.

İnternet Tarayıcı

Tarayıcı belleğinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

Harici Bellek Kartı

Harici bellek kartı kullanarak cihazınızda birçok uygulamayı silmeden muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede dahili hafızadan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca cihazınızdan da bir şeyleri silmek zorunda kalmaz ve hafıza dolu uyarısı da almazsınız.

Sitemizden Telefon Wi-Fi Bağlanmama Sorunları-Çözümleri detaylarına da bakabilirsiniz.

Önceki yazı
Telefon Wi-Fi Bağlanmama Sorunları – Çözümleri
Sonraki yazı
Teknikmi.com Güvenilir Mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Hemen Arayın Whatsapp Hattı